gratis verzending en 10% korting bij aankoop van 2 of meer kussens.
gratis verzending en 10% korting bij aankoop van 2 of meer kussens.
Winkelwagen 0

Inspiratie-reizen

Inspiratie - reizen

Ghana

Een gewoon straatbeeld in Ghana. Een jongen loopt voorbij een winkeltje met reclame-afbeelding. De combinatie van geel en blauw maakte deze foto ideaal als basis voor een schilderij, met het volgende als resultaat.

 

Ghana

 

Een jonge vrouw op de markt. Krulspelden als versiering.

Nepal

Pokhara is prachtig gelegen aan de oevers van een spiegelend meer: Phewa Tal. Phewa Tal is het op een na grootste meer van Nepal en en wordt omringd door een dicht bos en witte bergtoppen. Pelgrims varen met bootjes naar een eilandje in het meer waar ze een heiligdom bezoeken. Deze Nepalese vrouwen met hun mooie kleren vormen een kleurig geheel met de bont geschilderde bootjes.

 

Mali

In Mali vind je dorpen van de Dogon bevolkingsgroep met heel speciale architectuur. De kleuren van de foto zijn vrij eenvoudig, bijna eentonig zelfs. Het uiteindelijk schilderij heeft een rijke schakering gaande van geel, oker, roestbruin, roze en blauw.

 

Mali - Brafa beurs

Dit masker zag ik op de Brafa beurs in Brussel. Het houten gezicht en de metalen belletjes werden gecombineerd met de typische architectuur van de Dogons uit Mali. Een dichterlijke vrijheid want het masker komt uit een heel andere streek.